inloggen zoeken menu

Payroll voor vakantiekrachten

Als ondernemer kunt u (extra) ondersteuning nodig hebben tijdens de vakantieperiode. Bijvoorbeeld om een piek op te vangen of vanwege vast personeel dat op vakantie is. Enthousiaste scholieren of studenten kunnen dan een welkome versterking bieden. Vakantiekrachten zijn flexibel inzetbaar en bovendien vaak relatief goedkoop. Wilt u vakantiewerkers inzetten, maar zit u niet te wachten op het papierwerk dat hierbij komt kijken? AB Direct heeft dé oplossing!

Verloon uw vakantiekrachten via payroll

Met payroll van AB Direct verloont u deze tijdelijke werkers, zonder extra zorgen te hebben over allerlei administratieve bijkomstigheden. Bovendien nemen wij uw juridisch werkgeverschap over. Zo loopt u geen werkgeversrisico’s en bent u verzekerd tegen ziekte. Het werven en selecteren van tijdelijke krachten doet u gewoon zelf, de verloning en salarisadministratie nemen wij uit handen. Zo kunt u zich ook in de zomer volledig blijven richten op uw ondernemerschap.

Vakantiewerk en werkende jongeren

Wanneer scholieren of studenten in de zomervakantie van hun studie tijdelijk werk verrichten, spreken we van vakantiewerk. Deze periode loopt van 1 juni tot 1 september. De aard van het werk dat vakantiekrachten mogen verrichten en hoeveel ze mogen werken, hangt af van hun leeftijd. Wij raden daarom aan de regeling omtrent werkende jongeren goed door te lezen.

Lees meer over jongeren en werk.

Wat kosten vakantiekrachten?

Voor vakantiekrachten hanteren wij een aangepaste omrekenfactor van 1.67. Benieuwd naar wat het u kost? Met onze online payroll calculator krijgt u direct inzicht in de kosten van uw payrollconstructie voor vakantiewerkers. Maak een berekening met deze een eenvoudige tool en vraag gerust een offerte op om verdere specificaties te bespreken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bel me terug